Alte știri

Poliția de Frontieră anunță despre măsurile de protecție întreprinse față de Coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a făcut publice măsurile care se întreprind în vederea prevenției  față de epidemia de coronavirus de tip nou (COVID-19, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Poliția de Frontieră, fiind prim filtru de detectare, notificare, prevenire și control a cazurilor probabil de infectare cu simptomatologia bolii de “import” – Coronavirus, a întreprins și va continua să implementeze toate măsurile necesare, în limita competențelor, pentru a exclude riscul transmiterii transfrontaliere a pericolului biologic, cu impact negativ asupra sănătații publice.

Astfel că pentru protecția individuală a polițiștilor de frontieră, în punctele de trecere a frontierei au fost transmise mănuși, măști și soluții dezinfectante pentru mâini. Totodată, s-a solicitat maximă vigilență din partea polițiștilor de frontieră, aflați în prima linie de control. În acest sens, dacă în fluxul de călători vor fi observate persoane care prezintă simptome ale bolii (tuse și respirație îngreunată) inclusiv după efectuarea termometriei se înregistrează febră, vor fi izolate în camere special amenajate și anunțată de urgență Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

La solicitarea Poliției de Frontieră, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner, unde fiecare călător este supus termometriei pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare.

Reiterăm îndemnul către persoanele care revin în țară și care prezintă simptomatica bolii, să contacteze de urgență Agenția Națională de Sănătate Publică, tel.: 080012300.

Citește și: Totul despre Coronavirus: prevenire, simptome, pe cine apelăm în caz de urgență și unde pot fi date testele de sânge

loading...

Comments are closed.