Actualitate

Poliția de Frontieră respinge fake-news-ul lansat de Jurnal TV despre pretinsa evacuare a unor documente

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul informațiilor eronate și incomplete apărute în presă referitor la ”evacuarea” documentelor din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, insituția a publicat un comunicat în care a făcut următoarele precizări:

În urma procedurilor de achizitii publice desfășurate, vor demara lucrări de reparație al sediului central al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Acestea au fost planificate în anul 2020 în temeiul propunerilor bugetare pentru anul 2021 către Ministerul Finanțelor, prin care au fost solicitate alocarea mijloacelor financiare în vederea proiectării și contractării în 2021 a lucrărilor de reparație a blocului administrativ nr.1 în valoare de 2,5 milioane lei, fără TVA.

Respectiv, urmare a acceptării și alocării mijloacelor financiare de către Ministerul Finanțelor, în planul de achiziții publice al IGPF aprobat la 14.01.2021 a fost planificat pentru trimestrul I contractarea serviciilor de proiectare, iar în trimestrul II a fost planificată inițierea procedurii de contractare a lucrărilor de reparație. Astfel, după realizarea serviciilor de proiectare la 15.06.2021 pe site-ul www.mtender.gov.md a fost publicat anunțul de participare privind contractarea lucrărilor de reparație a sediului central al instituției de frontieră.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de către operatorii interesați a fost 12.07.2021. Înregistrați au fost șase operatori economici. În rezultatul evaluării ofertelor de către grupul de lucru de achiziții pe 20.07.2021 a fost luată decizia de atribuire a contractului operatorului ”Hiperteh SRL” în sumă totală de 2.079.852,99 lei, fără TVA. De menționat că după numirea operatorului câștigător  al licitației publice nu a fost depusă nicio contestație. Deci, întreaga procedură a fost realizată în conformitatea cu prevederile legale.

Mai mult, necesitatea lucrărilor de reparație a fost concluzionată și în urma rapoartelor șefilor de Direcții în care sunt specificate condițiile de muncă necorespunzătoare în unele birouri (prezența mucegaiului și a umidității, a șoarecelor, temperaturi scăzute în perioada rece a anului, un sistem de încălzire defectuos ce implică și costuri suplimentare anuale, etc, etc). Acum 20 de ani în incinta sediului central al Poliției de Frontieră a fost cazarmă, ulterior în 2006 a fost reproiectat pentru birouri cu renovari interioare modeste. De atunci până în prezent nu a fost realizată nicio lucrare în acest sens.

Ce ține de schimbarea, transportarea și depozitarea tuturor documentelor din sediul central comunicăm că s-a realizat conform procedurii legale și cu o evidență strictă în arhiva Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Acțiunea fiind monitorizată de persoane responsabile. Totodată dezmințim informația apărută în presă referitor la inițierea unei anchete de serviciu privind fotografierea și transmiterii detaliilor către mass media.

loading...

Comments are closed.