Alte știri

Poliţia din Marea Britanie se aşteaptă la proteste în timpul summitului G7

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 40 de grupuri au anunţat că intenţionează să organizeze proteste la Cornwall, unde are loc în weekend summitul G7 al celor mai industrializate state, informează joi dpa, citând presa şi poliţia britanică.

Cei 1500 de agenţi ai poliţiei locale desfăşuraţi pentru a asigura securitatea evenimentului sunt sprijiniţi de alţi 5000 de ofiţeri veniţi încă de săptămâna trecută din alte zone ale ţării, precum şi de peste 100 de câini poliţişti. Summitul, la care este aşteptat şi preşedintele american Joe Biden, presupune pentru poliţia din Devon şi Cornwall (sud-vestul Angliei) cea mai mare operaţiune de securitate de până acum.

Inspectorul Nathan Johnson a subliniat că poliţia urmăreşte să faciliteze desfăşurarea protestelor într-un mod paşnic şi va încerca să găsească „echilibrul între respectarea drepturilor omului” atât ale celor care protestează, cât şi ale localnicilor.

El a menţionat că „geografia regiunii este problematică şi vara se poate aglomera şi fără proteste” şi a asigurat că ofiţerii vor fi „gata să răspundă” dacă protestele paşnice se transformă în activism, protestatarii încercând de exemplu să blocheze şoselele.

„Vă puteţi face auzită vocea altfel. Puteţi sta pe marginea şoselei cu pancarte, puteţi striga, câtă vreme nu blocaţi o şosea sau o cale de acces şi nu escaladaţi gardul la locul de desfăşurare a unui eveniment”, i-a îndemnat Johnson pe manifestanţi.

Au fost stabilite oficial patru locuri pentru desfăşurarea protestelor, dar este de aşteptat ca mulţi protestatari să se adune chiar în zona golfului Carbis de pe coasta Atlanticului, unde se va desfăşura summitul de vineri până duminică, la Carbis Bay Hotel.

Între grupurile care şi-au anunţat participarea se află şi Extinction Rebellion (XR), ale cărui acţiuni au creat haos în trafic în 2019 în centrul Londrei.

„Cornwall va fi aglomerat, avem mulţimile care se bucură de vară, afacerile care se pregătesc pentru sezonul estival, presa, G7, protestatari”, a adăugat Johnson.

În plus, poliţiştii trebuie să aibă grijă şi ca pescăruşii să nu le atace dronele, a consemnat The Guardian.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.