Poliția: Focurile de artificii sunt interzise în această perioadă, cu unele excepții

Poliția Republicii Moldova informează că utilizarea articolelor pirotehnice și comercializarea lor, în perioada stării de urgență, este interzisă.

Polițiștii atenționează – conform dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale este stabilit că, în perioada stării de urgență se interzice comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice, articolelor pirotehnice de divertisment, articolelor pirotehnice de scenă, bateriilor de petarde, bateriilor de petarde luminoase, petardelor și petardelor luminoase.

Excepție de la interdicție sunt articolele care întrunesc următoarele condiții:
– diametrul articolelor nu depășește 30 mm;
– articolele se încadrează în una dintre următoarele categorii prevăzute de art. 5 din Legea nr.143/2014 privind regimul articolelor pirotehnice: articole pirotehnice de divertisment (doar categoria 1 și categoria 2; articole pirotehnice de scenă (categoriile T1 și T2).

Categoria 1 se referă la articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul încăperilor de locuit.

Categoria 2 se referă la articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot scăzut şi care sunt destinate utilizării în exterior, în spaţii restrânse.

Poliția recomandă și atenționează atât agenții economici specializați în comercializarea articolelor pirotehnice, cât și persoanele fizice că nerespectarea condițiilor stabilite prin dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale, atrage după sine aplicare sancțiunilor prevăzute de lege.

Total
0
Shares
Total
0
Share