Poliţia îi va lovi cu bastoanele pe cei care nu respectă distanțarea socială. În ce țară se iau asemenea măsuri

Poliţia din Filipine a avertizat vineri că persoanele care nu respectă măsurile de distanţare socială ar putea fi pedepsite cu lovituri de baston, în condiţiile în care ţara încearcă să stopeze răspândirea Covid-19 pe perioada sărbătorilor de iarnă.

În Filipine sezonul sărbătorilor de iarnă începe din septembrie, iar mall-urile şi centrele comerciale au fost luate cu asalt de un număr mare de oameni în pofida pandemiei de COVID-19.

Generalul de poliţie Cesar Binag, comandantul grupului de lucru pentru coronavirus, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că poliţia şi soldaţii vor patrula în zonele publice din capitala Manila, care a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară, şi vor avea asupra lor bastoane de ratan de 1 metru lungime pentru a măsura distanţa între persoane.

“Pot fi folosite pentru a-i lovi pe cei îndărătnici”, a mai spus Binag, adăugând că “patrulele pentru distanţare socială” se vor concentra pe zonele cu trafic intens, precum staţiile mijloacelor de transport în comun şi pieţele publice.
Peste 436.000 de infectări

Planul autorităţilor va atrage probabil atenţia organizaţiilor pentru drepturile omului care au criticat abordarea militaristă a guvenului în ceea ce priveşte pandemia.

Autorităţile filipineze au reţinut, avertizat şi amendat în jur de 700.000 de persoane începând din martie pentru încălcarea unor măsuri precum ignorarea distanţării fizice şi nepurtarea măştii, conform datelor oferite de poliţie.

De sărbători, guvernul a interzis petrecerile de Crăciun, reuniunile de familie şi cântatul colindelor în faţa caselor.

Cu peste 436.000 de infectări şi circa 8.500 de decese asociate COVID-19, Filipine se află pe locul al doilea în ceea ce priveşte numărul de cazuri şi de decese în Asia de Sud-Est, după Indonezia.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share