Alte știri

Poliția îndeamnă cetățenii să protejeze datele cu caracter personal, atunci când găsesc acte străine

Pinterest LinkedIn Tumblr

Protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal este un drept fundamental. Siguranța în tratamentul datelor cu caracter personal și protecția acestora constituie un subiect de actualitate pentru Poliția Națională.

Este de remarcat, că în ultima perioadă în mediul on-line apar multe postări prin care, deși se urmărește un scop nobil, se admit derogări de la prevederile Legii nr.133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal, manifestate prin publicarea pe rețelele sociale a actelor de indentitate care conțin date cu caracter personal, găsite de cetățeni.

În esență, aceste acțiuni sunt calificate ca prelucrarea datelor cu caracter personal care se postează numai cu consimțământul subiectului datelor.

În această ordine de idei, Inspectoratul General al Poliției vine cu următoarele recomandări:

– în caz că ați intrat în posesia actelor de identitate ce nu vă aparțin, nu le faceți publice pe rețelele de socializare, pentru că cineva s-ar putea folosi de datele de identitate ale persoanei;

– printr-o cerere, predați bunurile găsite celui mai apropiat inspectorat de Poliție.

Angajații Polției vor întreprinde toate măsurile în vederea identificării proprietarului și restituirea bunurilor pierdute, fapt despre care veți fi informat în ordinea stabilită.

loading...

Comments are closed.