Alte știri

Poliția Națională a mai primit un lot de Dispozitive ”Drager” din partea Ministerului Federal de Interne din Germania

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 14 iulie curent, în cadrul unei ceremonii oficiale, Poliția Națională a primit 20 de seturi de alcoolteste din partea Ministerului Federal de Interne din Germania, destinate combaterii consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, reducerea numărului de accidente rutiere și sporirea calității documentării acestora.

Dispozitivele constituie instrumente moderne care pot fi utilizate nu numai în cazul documentării incidentelor în trafic, dar și în procesul documentării altor categorii de infracțiuni sau contravenții cum ar fi violență în familie, huliganism, leziuni corporale, servind ca suport pentru luarea deciziilor.

„Alcoolul rămâne o problemă majoră pentru Republica Moldova, iar noi Poliția trebuie să întreprindem toate măsurile posibile în vederea reducerii acestui fenomen. Accidentele rutiere din ultima perioadă, soldate cu urmări grave, se datorează, în mare parte, consumului de alcool la volan. În acest sens dispozitivele vor spori eforturile noastre de asigurare a unui climat de siguranță în comunitate, eforturi orientate spre consolidarea profesionalismului poliției și eradicării factorului de corupție”, a menționat șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, prezent la eveniment.

Seturile urmează să ajungă la Inspectoratele de poliție din țară, iar valoarea acestora constituie circa 80 de mii de euro.

Procedura de achiziție a fost efectuată cu susținerea financiară a partenerilor externi, în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

loading...

Comments are closed.