Alte știri

Poliția Națională propune măsuri urgente pentru fluidizarea traficului rutier din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful adjunct al Poliției Naționale, Gheorghe Cavcaliuc a anunțat pe pagina sa de Facebook despre faptul că în scopul eficientizării activităților Poliției și pentru fluidizarea traficului rutier în capitală, a fost organizată o nouă ședință operativă cu participarea factorilor de decizie ale subdiviziunilor responsabile din cadrul MAI.

Accentul a fost focusat pe evaluarea situației create și întreprinderea măsurilor necesare pentru sporirea siguranței traficului rutier în capitală pe timp de iarnă.

În cadrul ședinței a fost analizată situația la zi, fiind stabilite porțiunile de drum mai problematice, cu flux sporit de transport, dar și înaintate propuneri pentru asigurarea unei coordonări optime cu administrația publică locală a măsurilor întreprinse pentru sporirea securității și confortului participanților la trafic pentru a ajunge în siguranță la serviciu și acasă.

Pentru obținerea rezultatului scontat, Poliția Națională își propune următoarele obiective:

1. Atragerea în continuare forțe din cadrul tuturor subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne cu competență de asigurare a ordinii și securității publice în municipiul Chișinău;
2. Întreprinderea măsurilor de coordonare cu administrația publică locală pentru deszăpezirea drumurilor în vederea facilitării traficului rutier;
3. Revizuirea algoritmulului de dislocare a echipelor Inspectoratului național de patrulare și a altor subdiviziuni menite să vină în ajutor cetățenilor;
4. Acoperirea unui număr mai mare de sensuri giratorii și intersecții problematice, dar și treceri de pietoni în locurile de aglomerare a cetățenilor.

Grupul format lucrează la elaborarea și propunerea Primăriei Capitalei, în zilele ce urmează, a unor măsuri fără precedent, în gestionarea traficului rutier în capitală, care conform analizelor făcute de experți, în consecință va ușura esențial traficul rutier, vor fi mai puține ambuteiaje, iar participanții la trafic vor ajunge mai rapid și în siguranță la destinațiile propuse.

Totodată, Gheorghe Cavcaliuc anunță că și cetățenii care au sugestii cu privire la zonele problematice și măsuri pertinente de îmbunătățire a circulației pe anumite segmente, să se expună într-un mesaj mai jos la postarea de pe pagina sa de Facebook, sau să scrie pe numărul de viber ”Ideea ta contează” 078090902.

loading...

Comments are closed.