Social

Poliția va asigura securitatea publică la Marșul Solidarității din Chișinău organizat de către comunitatea LGBT

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comunitatea LGBT va desfășura sâmbătă, 19 mai, în capitală, marșul solidarității, organizat în cadrul Pride Week 2018. Polițiștii vor asigura ordinea și securitatea publică, dar și circulația rutieră în timpul evenimentului.

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, alături de alți conducători au avut o întrevedre de lucru cu organizatorii marșului. În acest sens, a fost menționat că IGP va depune toate eforturile pentru buna desfășurare a evenimentului, ori, dreptul la libera exprimare a tuturor cetățenilor trebuie respectat, indiferent de interese, afiliere și convingeri.

Totodată, Poliția vine cu un apel către organizatorii și participanții la marș, și către cetățeni:

— să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale polițiștilor;

— să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică a evenimentului şi de la incitarea la astfel de acţiuni care pot pune în pericol atât viața și sănătatea participanților la marș, căt și a polițiștilor care se află la datorie;

— în timpul marșului să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

De asemenea, Poliția îndeamnă participanții, precum și cetățenii în caz de urgență, să apeleze numerele 112/902 sau să se adreseze celui mai apropiat post de poliție, ori de câte ori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică. Șoferii sunt îndemnaţi să fie mai receptivi şi să se conformeze cerinţelor agenţilor de patrulare.

loading...

Comments are closed.