Poliția va fi la datorie la protestul anunțat pentru duminică, 6 decembrie. Ce atenționări fac oamenii legii

În legătură cu protestele anunțate la 6 decembrie, în capitală, Poliția va asigura ordinea publică, circulația rutieră, precum și va monitoriza regulile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

În context, astăzi, 5 decembrie, în cadrul Inspectoratului General al Poliției s-a desfășurat o ședință operativă pe lângă ministrul Afacerilor Interne, cu participarea reprezentanților subdiviziunilor operaționale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul ședinței au fost discutate aspecte cu referire la organizarea acțiunilor de asigurare a ordinii și securității publice pe parcursul măsurilor în masă din data de 6 decembrie.

Astfel, a fost prezentat algoritmul de antrenare a forțelor de ordine la măsurile indicate, fiind atrasă atenția la buna organizare a activității de asigurare a ordinii publice, cu referire la respectarea drepturilor cetățenilor, depistarea persoanelor cu comportament provocator, organizarea activității de dialog cu participanții la proteste și de comunicare cu mijloacele de informare în masă.

La fel, s-a menționat despre asigurarea respectării regulilor de prevenire a infectării cu virusul COVID19 în rândul participanților și a angajaților structurilor de ordine publică, organizarea conlucrării cu administrația publică locală, instituțiile de aplicare a legii ale statului, echiparea corespunzător vremii a angajaților antrenați în dispozitive de ordine publică și nu în ultimul rând reacționarea promptă la acțiuni care reprezintă amenințare la viața și sănătatea persoanelor prezente la evenimente și a angajaților forțelor de ordine aflați în misiune de serviciu. În context, reiterăm solicitările privind manifestarea unui comportament pașnic în cazul participării la acțiuni de protest, dar și respectarea regulilor de prevenire a infectării cu COVID-19.

Nu se va accepta prezența în stare de ebrietate la evenimentul public sau cu deținerea unor obiecte interzise. Pentru persoanele ce se deplasează din teritoriu către mun. Chișinău, se solicită maximă vigilență în traficul rutier, asigurarea condițiilor tehnice conforme sezonului pentru unitățile de transport utilizate și neadmiterea aflării în stare de ebrietate la volan. Intervenim către organizatorii protestului să dea dovadă de maximă responsabilitate pentru buna desfășurare a evenimentului și asigurarea respectării normelor legale privind întrunirile.

Total
0
Shares
Total
0
Share