Polițista care a adormit la volan și a accidentat mortal o persoană, condamnată la 4 ani de închisoare

Procuratura municipiului Chișinău a obținut condamnarea polițistei de 22 de ani pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane (art.264 alin.(4) din Codul penal).

Astfel, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 20 februarie 2024, inculpata a fost condamnată la închisoare pe un termen de 4 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Totodată, au fost admise acțiunile civile înaintate, în total fiind încasată suma de peste 500 000 lei, în scopul compensării prejudiciilor morale și materiale.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Conform rechizitoriului, la 29 august 2023, pe timp de noapte, inculpata, conducând mijlocul de transport de model „Toyota Prius” pe o stradă din orașul Sângera, după ce a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, care se deplasau regulamentar și anume o minoră de 6 ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani.

Femeia de 31 de ani a decedat la fața locului.

Potrivit rapoartelor de expertiză, minorei de 6 ani, i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, minorei de 17 ani – vătămări corporale medii.

Inculpata și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share