Social

Polițiștii au depistat mai multe cazuri de activitate ilicită pe timp de pandemie

Pinterest LinkedIn Tumblr

La data de 9 aprilie curent, ofițerii Inspectoratului național de investigații al IGP au documentat patru cazuri de activitate ilicită, privind comercializarea și prepararea băuturilor calde, comercializarea soluțiilor antiseptice, mănușilor medicinale și rechizitelor de birotică.

Astfel, un agent economic din municipiul Chișinău a fost documentat în legătură cu comercializarea și prepararea băuturilor calde, precum și consumarea lor, la mesele amplasate în interior. În rezultatul acțiunilor, acesta a fost sancționat cu 75 de mii de lei.

Un alt proces-verbal contravențional a fost întocmit unei persoane care comercializa ilegal soluții antiseptice. De la fața locului a fost ridicat dezinfectant în volum de 100 de litri, care urma să fie vândut la un preț total de 10 000 de lei. Într-un caz similar, ofițerii au ridicat de la fața locului 600 de perechi de mănuși medicinale, în valoare de 30 000 de lei.

Contrar prevederilor hotarârilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică și a dispozițiilor Comisiei pentru situații excepționale a Republicii Moldova  activa și o întreprindere din Edineț. 

Inspectoratul General al Poliției  reitereaază că, în contextul stării de urgență declarată pe întreg teritoriul țării, angajații poliției nu vor tolera expunerea sănătății și vieților cetățenilor riscului.

Citește și: FOTO // Un tânăr din Chișinău a fost reținut de SIS cu 10 000 de măști medicinale de contrabandă

loading...

Comments are closed.