Polițiștii de frontieră au descins cu percheziții la Chișinău, Orhei și Taraclia

La Chișinău, Orhei și Taraclia, angajații Poliției de Frontieră au descins la domiciliile unor persoane bănuite de organizarea migrației ilegale pentru cetățenii turci, cu prioritate de origine kurdă, în Uniunea Europeană, tranzitând Republica Moldova și Ucraina. Aceste acțiuni au avut loc în cadrul unei operațiuni desfășurate împotriva unui grup infracțional care a activat în perioada anului 2023 și până în prezent.

Membrii grupului infracțional, bine coordonați și specializați în organizarea migrării ilegale, percepeau sume cuprinse între 500 și 1000 EUR per persoană, generând venituri impunătoare din această activitate ilicită.

În procesul de urmărire penală, sunt investigați cetățeni din Republica Moldova, Republica Turcia și Republica Azerbaidjan, asupra cărora există suspiciuni rezonabile de implicare în această rețea infracțională.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, de către Serviciul Investigare Criminalitate Transfrontalieră al SPF Aeroportul Internațional Chișinău în conlucrare cu Direcția Investigare Criminalitate Transfrontalieră și organul de urmărire penală al Poliției de Frontieră, au fost efectuate percheziții pe mai multe adrese.

Ca rezultat, la domiciliile figuranților, birourile de serviciu și automobilele personale au fost depistate și ridicate documente ce confirmă activitatea infracțională, inclusiv procuri, contracte de muncă pentru cetățeni străini, copii ale actelor de identitate ale acestor, transferuri bancare, ștampile, mijloace financiare, telefoane mobile, carnet de înscrisuri de ciornă.

Investigațiile în acest caz sunt în desfășurare, având ca scop elucidarea tuturor circumstanțelor și aducerea în fața justiției a celor implicați în această rețea infracțională.

Total
0
Shares
Total
0
Share