Social

Polițiștii de frontieră au rămas șocați după ce au găsit ACESTE lucruri la doi șoferi la un punct de trecere a frontierei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii de frontieră au identificat în fluxul de călători doi șoferi care conduceau mijloacele de transport în baza permisului de conducere falsificat, iar în zona de frontieră s-a depistat un autoturism radiat din circulație de trei ani. Cazurile au fost consemnate în PTF comun Palanca, PTF Grimăncăuți și în zona SPF Briceni.

Astăzi, în jurul orei 06:30, la ieșirea din țară prin punctul de trecere comun Palanca s-a prezentat cetățeanul Republicii Moldova, la volanul unui Mitsubishi Space Star, înregistrat în regiunea transnistreană. În timpul verificării documentelor, polițiștii de frontieră au observat mai mulți indici de falsificare în permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ruse pentru categoriile A și B.

La cele depistate, șoferul a declarat că în Federația Rusă a apelat la niște cunoscuți pentru a-i perfecta documentul, iar contra sumei de 200 de euro l-a și obținut. Polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al RM, iar persoana a refuzat să își continue călătoria, alegând să revină în țară doar că în calitate de pasager.

Un permis de conducere românesc, care prezenta semne de falsificare, a fost depistat de polițiștii de frontieră din Grimăncăuți în după amiaza zilei de ieri, 28 aprilie a.c. Pentru autorizarea intrării în țară s-a prezentat la linia de control un autoturism de model Mercedes Vito, condus de către un locuitor al mun. Chișinău.

În cadrul verificării documentelor înmânate la controlul de frontieră s-a constatat că în permisul de conducere sunt prezente elemente de contrafacere al acestuia. Ba mai mult, cercetările minuțioase au stabilit că permisul ar fi eliberat pe numele unei persoane străine, dar nu cea aflată în punctul de trecere. La audieri, moldoveanul de 30 de ani a relatat că obținuse în dar permisul din partea unui membru al familiei. În cazul dat, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză, pentru constatarea tehnico-științifică, la fel și mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Briceni până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Totodată, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, patrula de serviciu a depistat un conațional care conducea un mijloc de transport radiat din circulație din 2016 și cu revizia tehnică falsificată. La fel, incidentul a fost înregistrat în prima zi de Paște. La doar 50 metri de linia de frontieră a fost oprit pentru verificările de rigoare un VW Passat, înmatriculat în Germania. Șoferul a fost legitimat ca cetățean al Republicii Moldova, locuitor al sat. Grimăncăuți, r-nul Briceni. La verificarea documentelor pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au identificat un șir de iregularități.

Astfel că numărul de înmatriculare este atribuit altui mijloc de transport de model Nissan Primera, iar VW Passat este radiat de la evidența statului de origine din anul 2016. Totodată, stikerul privind trecerea reviziei tehnice este falsificat, iar termenul de aflare a mașinii pe teritoriul vamal al Republicii Moldova fiind depășit cu 2,5 ani. Din declarațiile persoanei s-a aflat că automobilul a fost procurat acum un an în mun. Bălți, actele fiind perfectate de proprietar, fapt ce își justfică necunoașterea despre cele depistate. Mijlocul de transport a fost sigilat și plasat pe teritoriul SPF Briceni, iar faptele constatate pe caz urmează a fi supuse unui control suplimentar, în vederea stabilirii existenței unei infracțiuni sau contravenții.

loading...

Comments are closed.