Social

Polițiștii de Frontieră care au asistat indiferent la agresarea vânzătorului de la benzinăria din Briceni au fost demiși

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii de Frontieră care, în seara de 13 ianuarie 2021, au asistat, fără să intervină, la agresarea unui angajat al unei stații PECO din Briceni, au fost demiși din funcție.

Ministerul Afacerilor Interne și Poliția de Frontieră au venit încă atunci cu o reacție în care au condamnat comportamentul celor doi polițiști, iar astăzi au anunțat despre demisia acestora, în urma anchetei realizate de Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI.

„Am declarat atunci că cei doi polițiști de frontieră nu ne reprezintă și că comportamentul lor nu este demn de profesia pe care o au, iar astăzi venim cu un anunț: în urma anchetei realizate de SPIA al MAI, la data de 29 ianuarie 2021, conform unui Ordin emis de MAI, aceștia au fost sancționați cu demisia din funcție.

Astfel, a fost stabilit că acțiunile manifestate de către funcționarii vizați, prin adoptarea unui comportament impropriu statutului de polițist sunt contrar normelor etice acceptate în societate și contravin prevederilor cadrului normativ în vigoare. Totodată, atitudinea funcționarilor a prejudiciat grav imaginea instituției în care activau și a profesiei de polițist.

Funcționarul public cu statut special din cadrul MAI, are obligația să ia măsuri pentru apărarea vieții, sănătății, onoarei, demnității și averii cetățenilor în cazurile în care ei sunt amenințați de fapte ilegale sau alte pericole, indiferent dacă se află în timpul sau în afara orelor de serviciu.

Amintim că, în seara de 13 ianuarie, într-o stație PECO din satul Criva, raionul Briceni, un vânzător a fost amenințat cu cuțitul și agresat de către un cumpărător chiar sub ochii a doi polițiști de frontieră, care însă au urmărit scena fără să intervină.

loading...

Comments are closed.