Polițiștii de frontieră din Moldova au documentat trei persoane pentru folosirea și deținerea de acte false

Un permis de conducere, o licență de transport și o asigurare auto, toate depistate cu indici de falsificare. Documentate pentru folosirea și deținerea actelor oficiale false sunt trei persoane, două dintre ele au recunoscut că și le-au cumpărat.

În primul caz, în punctul de trecere a frontierei Sculeni polițiștii de frontieră au identificat în trafic un cetățean al Ucrainei de 18 ani, asupra sa fiind depistat un permis de conducere cu semne de falsificare. Din declarații, a fost constatat că permisul a fost obținut anul trecut în Polonia, prin intermediari, cărora le-a achitat 800 EUR.

Într-un alt caz, consemnat în punctul de trecere a frontierei Cahul, un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/BGR), în vârstă de 48 ani, a încercat să traverseze frontiera cu o licență de transport falsificată. Pentru formalitățile de control s-a apropiat un microbuz de rută „Bulgaria – Moldova”. În cadrul verificărilor au apărut suspiciuni asupra veridicității documentelor care i-ar permite transportul pasagerilor pe rute internaționale, și anume, licența de transportator, pretins a fi eliberată de către organele abilitate din Bulgaria. Ca urmare a cercetărilor suplimentare, polițiștii de frontieră au stabilit că asupra documentului au fost efectuate modificări mecanice. În audieri, bărbatul a declarat că i-a fost înmânat pachetul de documente de către angajator și nu a efectuat verificări ulterioare.

La fel, în punctul de trecere a frontierei Cahul, polițiștii de frontieră au efectuat verificări minuțioase asupra unei asigurări auto lituaniene, care semnala clar indici de falsificare. Bărbatul cu dublă cetățenie (MDA/ROU) s-a prezentat la volanul unui autoturism, înmatriculat în Regatul Unit al Marii Britanii. La verificarea informației în baza de date a autorității emitente, documentul lipsește. În declarații bărbatul a recunoscut că își procurase Cartea Verde în Lituania, pe teritoriul britanic prin intermediari, achitând peste 100 EUR.

Conform procedurilor legale, pe numele persoanelor implicate au fost întocmite acte de constatare a unei ilegalități, documentele fiind ridicate și transmise spre examinare. Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share