Alte știri

Polițiștii de Frontieră nevaccinați ar putea fi obligați să-și facă teste COVID la fiecare două săptămâni

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Ca în cazul cadrelor didactice”: Rosian Vasiloi cere CNESP să-i oblige pe polițiștii de frontieră nevaccinați să prezinte teste la Covid, la fiecare 14 zile. Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a venit cu propunerea către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova ca în următoarea hotărâre a CNESP să fie introdusă obligativitatea prezentării la fiecare două săptămâni a rezultatului negativ al testului PCR Covid-19 sau testului antigen, pentru tot personalul nevaccinat, scrie Unimedia.

„Împreună am reușit să atingem un coeficient de aproximativ 64% vaccinați cu schema completă (la momentul preluării mandatului de șef al instituției era puțin peste 40 %), însă din păcate sunt subdiviziuni de frontieră care puțin au trecut de 10% imunizări a efectivului. În acest sens, astăzi mi-am planificat o vizită de lucru la Sectorul Poliției de Frontieră Toceni și prin exemplul propriu, al familiei mele și al colegilor care au pierdut oameni dragi din cauza acestui virus nemilos, am încercat să aduc mai aproape importanța vaccinării anti Covid-19.
De asemenea, am informat colegii că am venit cu propunerea către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova ca în următoarea hotărâre a CNESP să fie introdusă obligativitatea prezentării la fiecare două săptămâni a rezultatului negativ al testului PCR Covid-19 sau testului antigen, pentru tot personalul nevaccinat. Să fie o decizie ca în cazul cadrului didactic, deoarece și noi avem contacte directe cu cetățeni, fie participanții la traficul transfrontalier sau cei aflați în zona de frontieră. Riscul de infectare și răspândire a virusului este mare”, a scris Vasiloi pe pagina sa de Facebook.
Totodată, pentru săptămâna viitoare Rosian Vasiloi a dispus ca echipajul mobil de vaccinare să se afle în subdiviziunile de sud a țării.
loading...

Comments are closed.