Polițiștii de frontieră participă la un curs de instruire privind operarea dronelor

Pe parcursul săptămânii curente în incinta Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni, polițiștii de frontieră participă la un curs de instruire privind operarea dronelor.

Pentru o mai bună asimilare a informațiilor teoretice sunt desfășurate și exerciții practice cu privire la cerințele tehnice aplicabile, regulile de zbor și pilotarea aeronavelor fără pilot.

De asemenea, în cadrul exercițiilor practice polițiștii de frontieră învață corectitudinea atingerii locațiilor cu acces limitat, este accentuată importanța respectării regulilor de siguranță și operare a dronelor, în special să nu pună în pericol alte persoane, aeronave sau bunuri aflate la sol.

Scopul principal al instruirilor organizate periodic, este de a forma abilități de utilizare eficientă a echipamentului modern de control și supraveghere a frontierelor, conform cerințelor Regulamentului privind normele de pilotare a sistemelor de aeronavă fără pilot în cadrul Poliției de Frontieră.

Este de menționat că, instruirile sunt desfășurate în contextul preluării și implementării standardelor UE, în utilizarea acestui nou tip de echipament, care va permite detectarea timpurie a unor situații de risc în zona verde a frontierei. Totodată, necesitatea dotării cu o astfel de tehnică inovatoare va crește capacitatea de reacție și intervenție în cadrul misiunilor specifice pe linia supravegherii și controlului frontierei de stat.

Cursul a fost asistat de colegii din cadrul Autorității Aeronautice Civile în vederea evaluării procedurilor si capacităților instructorilor Poliției de Frontieră.

Total
0
Shares
Total
0
Share