Polițiștii de frontieră sunt antrenați activ în supravegherea apelor de frontieră

Zilnic, patrule ale Poliției de Frontieră participă la controlul și supravegherea frontierei de stat în vederea prevenirii și combaterii oricăror încălcări și abateri de la legislația frontalieră. În contextul demarării perioadei de prohibiție la pescuit, polițiștii de frontieră își vor ajusta misiunile pentru a susține, alături de alte autorități de competență, activitatea de protejare a resurselor piscicole în ecosistemele acvatice naturale, aflate atât la frontiera de stat, cât și în zona de frontieră.

Astfel, în conlucrare cu Agenția de Mediu, dar și cu autoritățile administrației publice locale vor fi organizate şi desfășurate razii în scopul depistării şi contracarării braconajului şi pescuitului ilicit. Respectiv vor fi utilizate intens ambarcațiunile, tehnica de serviciu, mijloacele speciale și echipamentul din dotare.

Din data de 15 aprilie și până în ziua de 15 iunie curent se instituie perioada de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice din Republica Moldova. Totodată, pentru a preveni orice încălcare a regimului zonei de frontieră, cu scop de pescuit ilicit folosind ambarcațiunile, s-a cerut revizuirea modului de păstrare și evidență a mijloacelor plutitoare în apele de frontieră, care trebuie:

– să reflecte simboluri ale drapelelor de stat la pupă sau la proră și de numere de înregistrare a acestora;
– să dețină permis pentru ambarcațiune eliberat de Poliția de Frontieră;
– să staționeze în locurile stabilite de căpităniile de port sau, după caz, de autoritățile administrației publice locale, cu avizul Poliției de Frontieră, luându-se măsuri de către posesorii acestora pentru a preveni utilizarea ilegală a lor.

Din 8 aprilie curent a intrat în vigoare Ordinul Agenției de Mediu nr. 11 din 1 aprilie 2022 cu privire la stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale în anul 2022.

Venim cu îndemnul către pescari și amatorii de pescuit, să prezinte o atitudine responsabilă și conștiincioasă față de regulile impuse. Cei care vor fi depistați că desfășoară activități ilegale (braconaj piscicol și pescuit ilicit) în perioada de prohibiție vor fi atrase la răspundere, riscând amenzi contravenționala, dar și penale!

Total
0
Shares
 
Total
0
Share