Alte știri

Polițiștii din SUA au împușcat în cap un copil de un an, în timp ce urmăreau suspectul unui jaf

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un băiețel de un an “luptă pentru viața lui” și se străduiește să respire singur, după ce a fost împușcat în cap de polițiștii din Houston, SUA, au declarat, marți, mama bebelușului și avocații acesteia.

Nefericitul eveniment a avut loc la data de 3 martie, informează CNN. Daisha Smalls, mama băiețelului, își alimenta autoturismul cu benzină, iar la un moment dat a văzut mașini de poliție și a auzit sirenele, a spus femeia, într-o conferință de presă.

Fiul ei, Legend, se afla pe bancheta din spate a vehiculului. Conform lui Smalls, un bărbat a urcat în autoturismul ei și i-a spus să-i dea mașina.

“Nu i-aș fi dat mașina mea, pentru că i-am spus că am un copil înăuntru și că nu plec fără fiul meu”, a spus Smalls, printre lacrimi.

Femeia a mai afirmat că stătea în mașină când bărbatul a sărit înăuntru, iar oamenii legii erau chiar în spatele autoturismului său.

″Înainte să-mi dau seama ce s-a întâmplat, ei trăgeau deja asupra mașinii mele și eram îngrozită pentru viața fiului meu”, a spus Smalls.

Într-o declarație dată la 4 martie, adjunctul executiv al șefului Poliției, Troy Finner, a prezentat o versiune diferită a ceea ce s-a întâmplat în acest caz.

Smalls nu era în mașină când au avut loc împușcăturile, a spus Finner. Bărbatul asupra căruia s-a tras, un tânăr de 30 de ani, era suspect în două jafuri agravate și deja era urmărit de polițiști când a sărit dintr-o mașină pe care a lovit-o în timpul urmăririi. Suspectul, care era înarmat, a intrat apoi în mașina lui Smalls.

Bărbatul a refuzat să arunce arma, iar ofițerii l-au împușcat de mai multe ori. Infractorul a murit la fața locului. Băiețelul a fost și el împușcat, a afirmat Finner.

“Temându-se pentru siguranța mamei, unul dintre ofițerii noștri și-a descărcat arma de serviciu, împușcând mortal suspectul”, a spus, într-un comunicat, șeful poliției din Houston, Art Acevedo.

“Din păcate, bebelușul Legend a fost, de asemenea, împușcat. Ofițerii aflați la fața locului i-au acordat imediat primul ajutor băiatului”, a mai afirmat acesta.

De asemenea, Finner a spus că nu este convins că ofițerii prezenți la fața locului știau că bebelușul se află în mașină.

Ofițerul care a tras focul de armă care a lovit copilul este un veteran de 15 ani angajat al HPD (Houston Police Department) și este “profund îngrijorat” de copil și de mama sa. El a fost plasat în funcție administrativă în timp ce ancheta continuă, a spus Finner.

Avocatul lui Smalls, Ben Crump, a declarat că Legend este ventilat mecanic de 10 zile.

La rândul ei, femeia a spus că glonțul a fost îndepărtat din capul fiului ei, însă micuțul are și acum fragmente de glonț în cap.

De la producerea nefericitului eveniment, Legend a avut, de asemenea, mai mult de 10 crize, a spus Crump.

“De ce au tras știind că ea se află în mașină? Și nu știau cine mai este în mașină. Ar fi putut fi copii, ar fi putut fi alții în mașină, dar au tras”, a afirmat Crump, care a adăugat: “Din păcate, micul Legend va trăi tot restul vieții sale cu consecințele deciziei lor de a trage în mașina mamei sale, chiar dacă știau că se află acolo”.

Sursa: CNN

loading...

Comments are closed.