Alte știri

Polițiștii români au fost siliți să lucreze fără echipamente în lupta cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ciuda pandemiei care se extinde cu repeziciune, polițiștii bucureșteni, care fac muncă de teren, nu au primit măști, iar mănușile de protecție sunt insuficiente.

Procesul verbal al unei ședințe organizare la sediul Poliției Sectorului 2 dovedește că, în lipsa echipamentelor, polițiștii sunt forțați să-și riște sănătatea și în ultimă instanță, chiar viața, după ce un superior i-a anunțat, oficial, că în cazul în care refuză misiunile, se vor alege cu dosare penale.

La sediul Poliției Sectorului 2 a avut loc, miercuri, o ședință condusă de șeful Poliției de Sector, comisarul șef Geani Mihai Cozma, la care au participat, pe lângă adjunctul acestuia, și șefii Secțiilor 6, 7, 8 și 9.

La ședință s-au discutat, în principal, două aspecte. Primul a fost legat de propunerile pentru avansarea în gradul superior următor, înainte de termen, a unor agenți, cu ocazia Zilei Poliției Române, iar al doilea s-a referit la gestionarea situației impuse de răspândirea COVID 19.

Iar aici, șeful Poliției Sectorului 2 a făcut un anunț care i-a scandalizat pe toți polițiștii, după ce a spus că cei care vor refuza misiunile din cauza lipsei echipamentului de protecție, se vor alege cu dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Afirmația comisarului șef Geani Mihai Cozma a venit, de fapt, după o mulțime de sesizări făcute de polițiști, care reclamă o criză generalizată de măști și mănuși de protecție

loading...

Comments are closed.