Politolog avertizează că noul Procuror general Dumitru Robu acționează la indicațiile lui Năstase!

Năstase spune că a aflat că Robu este finul cumătrei sale abia după ce aceasta a fost votat Procuror Generala interimar, dumitru robu procuratura generala igor dodon, psrm acum dodon maia sandu, andrei nastase, cumtrism guvernul sandu, 

Expertul politic Dionis Cenuşă a comentat reacţia lui Andrei Năstase cu privire la anunţul Procuraturii Generale de a deschide un dosar penal pe faptul uzurpării puterii de stat de către Plahotniuc, în care Andrei Năstase susţine că aceasta a fost posibil inclusiv datorită încăpăţânării sale.

„Fără nicio mimare a independenţei politice a procuraturii, Andrei Năstase admite deschis că noul procuror general este un funcţionar ascultător şi se ocupă de ceea ce îi este indicat de către încăpăţânatul ministru de Interne şi anume cu examinarea denunţului pe uzurparea puterii de stat”, a scris Dionis Cenuşă într-o postare pe Facebook.
 
În opinia sa, acest dosar este fără îndoială unul important, dar şi complicat. „De aceea, cu cât mai mult Năstase îl impune în gestiunea procuraturii, cu atât mai politizat acesta devine. Ce se întamplă cu un dosar politizat? Acesta nu părăseşte frontierele naţionale, ci se transformă într-un instrument de război politic. Orice instituţie internaţională care se respectă va fi atentă cu dosare politizate, a căror credibilitate este scăzută”, consideră Cenuşă.
 
Analistul politic a subliniat că Procuratura, la fel ca şi CNA-ul, trebuie depolitizate şi nicidecum nu invers, pentru a crea percepţia unei justiţii integre, şi credibile pentru cât mai mulţi.
 dionis cenusa, analist politic, chisinau republica moldova
Amintim că ministrul de Interne, Andrei Năstase, susţine că începe să se prăbuşească castelul din cărţi de joc construit de Plahotniuc şi slugile sale, după ce Procuratua Generală, condusă de procurorul general interimar Dumitru Robu, numit în funcţie de alianţa PSRM-ACUM, a decis iniţierea unui dosar penal pe faptul uzurpării puterii de stat de către Vlad Plahotniuc.
 
Prin ordonanţa procurorului general interimar, Dumitru Robu, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către Partidul Democrat din Moldova, condus la acea vreme de Vlad Plahotniuc, în baza unui denunţ depus de ministrul de Interne, Andrei Năstase.
 
Anterior, Procuratura Generală a examinat denunţul lui Andrei Năstase, înregistrat pe 20 iunie, şi a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că nu există fapta infracţiunii de uzurpare a puterii de stat. Atunci, Andrei Năstase a declarat că procurorul interimar Igor Popa a dovedit încă o dată că nu se află în slujba poporului, ci în serviciul oligarhiei şi al bandiţilor, prin semnarea unei ordonanţe de refuz în pornirea urmăririi penale cu privire la uzurparea puterii în stat.
 
De această dată, Procuratura anunţă că au fost „constatate erori de fapt şi de drept la emiterea ordonanţei de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de fostul procuror genaral interimar Igor Popa din 23 iulie 2019, şi aceasta a fost anulată”.
Total
0
Shares
Total
0
Share