Editoriale

Politolog: Năstase colaboreaza cu Kremlinul contra lui Plahotniuc și devine noul tradator al politicii moldovenești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Apele au inceput să se limpezească în politica moldovenească.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a recunoscut public cooperarea activă cu serviciile secrete de la Moscova, în războiul contra liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Acesta a declarat, la postul de televiziune al nașului său Victor Țopa, că a transmis un demers către serviciile  rusesti, în care cere informații despre dosarele intentate lui Plahotniuc la Moscova, scrie Roman Mihăieș într-un editorial pentru mesaj.md

Potrivit unor surse citate de ziarul Timpul, Năstase ar fi cerut sprijinul serviciilor secrete rusești și pentru crearea unei coaliții parlamentare cu Partidul Socialiștilor.

Acest fapt a provocat deja nemulțumirea partenerei sale politice Maia Sandu, dar și a antrajului său.

Sandu i-ar fi reproșat lui Năstase cârdășia cu FSBul rusesc, facilitată de oamenii lui Veaceslav Platon, condamnat la ani grei de închisoare, inclusiv în dosarul Băncii de Economii.

Așadar, lucrurile sunt clare, dar deloc surprinzătoare. Am scris și anterior că Andrei Năstase e gata să apeleze la ajutorul Moscovei, în războiul obsesiv cu Vlad Plahotniuc.

Numai că de data aceasta există indicii concrete că liderul PPDA are o cooperare oficială, documentată și asumată cu FSB-ul de la Moscova.

De acum încolo, devine clar că Andrei Năstase nu mai poate fi catalogat drept politician cu decizii autonome, ci unele dictate de serviciie secrete de la Moscova.

Așadar, liderul PPDA recunoaște că a acceptat un parteneriat deschis și oficial cu structurile care au provocat războiul de la Nistru, în 1992, în urma căruia au murit sute de moldoveni nevinovați. Acceptând cârdășia cu FSB, Andrei Năstase a scuipat în sufletele femeilor care au rămas fără soț, ale copiilor care au rămas fără tați, ale părinților care au rămas fără fii.

Liderul PPDA este un personaj lipsit de scrupule, de aceea va avea și în continuare tupeul să ceară voturile moldovenilor cu viziuni proeuropene și românești, pe care i-a trădat în cel mai josnic mod cu putință.

Acum, ce vor zice cei din PPE si PNL, accepta ei cedarea R. Moldova sub controlul Kremlinului?

Va avea, însă, soarta altor trădători, care au sacrificat interesul național în detrimentul unor interese obscure. Va avea, fără îndoială, soarta lui Iurie Roșca, supranumit Iuda al politicii moldovenești.

loading...

Comments are closed.