Alte știri

Politolog român: Prin votul său la APCE, Andrei Năstase a pus în pericol frontiera națională din zona nistreană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Politologul român, Andrei Vlășceanu, a adresat o scrisoare deschisă lui Andrei Năstase, în care i-a transmis că votul pe care l-a dat la adunarea parlamentară a CE, va costa mult Republica Moldova și noua guvernare, iar prețul va fi plătit cât mai curând.

Vlășceanu scrie că votul a fost unul fără o oarecare analiză, fiind făcut în grabă. În opinia politologului, imaginea Guvernului de la Chișinău va avea de suferit, pentru că, pe lângă funcția de deputat, Năstase mai este și ministru al afacerilor interne, ocupând și funcția de viceprim-ministru, acest vot demonstrează că Guvernul Republicii Moldova a readmis Rusia în APCE, indiferent de încercările Ministerului Afacerilor Externe să nege acest lucru.

În al doilea rând, expertul de peste Prut spune că Năstase, în calitate de șef al internelor, are în subordine Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, care conlucrează în zona transnistreană de frontieră cu Kievul. Republica Moldova are nevoie de Kiev, fiindcă punctele de frontieră, funcționează pe teritoriul Ucrainei.

De menționat este faptul că ieri, atât Vladimir Zelenskii, cât și Ministerul Afacerilor Externe a Ucrainei, au condamnat votul delegațiilor europene. Dacă președintele a spus la general, atunci MAE-ul a vorbit la particular despre Republica Moldova, spunând că este trist faptul că sunt unele state din fosta URSS, care au teritorii ocupate de Rusia, dar nu au susținut cu votul Ucraina.

loading...

Comments are closed.