Alte știri

Politolog român: Usatîi, Dodon, Bolboceanu și alți oameni ai Moscovei primesc imunitate de la noua guvernare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Evenimentele derulate la Chişinău nu sunt deloc simple. Mai cu seamă revenirea penalului Renato Usatîi sau eliberarea fostului deputat, Iurie Bolboceanu, condamnat pentru trădare de ţară. În cazul lor, nu se poate spune că justiţia a făcut dreptate în urma unor cercetări sau probe noi în dosarele lor. De această părere este consultantul politic român Cristi Hrițuc, potrivit căruia, timpul prea scurt și modul în care s-a făcut totul, par mai degrabă a fi nişte ordine executate de judecători.

Cristi Hrițuc a scris pe blogul său că Iurie Bolboceanu și Renato Usatîi sunt doi oameni folosiți de ruși. Fostul deputat aduna informații pentru Kremlin, iar Usatîi făcuse un partid extremist care apela la orice mijloace pentru promovarea sa. Cel mai des, a avut îndemnuri la proteste violente și a încercat să fie un fel de falangă dură a Partidului Socialiștilor.

Hrițuc spune în articolul său că se observă vădit cum cei din alianţa Kozak „PSRM şi ACUM” au blocat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru investigarea finanțării din afară a socialiştilor. Și asta chiar dacă toată lumea a văzut cum șeful statului Igor Dodon spune că primește bani de la ruși. Toți închid ochii și lasă ca acest lucru să fie dat uitării, a punctat consultantul politic.

Mai mult, ministrul de interne Andrei Năstase încearcă să convingă presa că înregistrările sunt trucate.

Expertul a mai menționat că asistăm la un fenomen prin care toți oamenii Moscovei, Dodon, Usatîi, Bolboceanu, primesc imunitate. Mai mult, el bănuiește că nici Zinaida Greceanîi nu va fi întrebată despre sistemul bancar. Dacă pe acest fundal crede cineva că se va putea construi un stat de drept, se înșală, a punctat Hrițuc

Cea mai afectată de aceste lucruri va fi Maia Sandu. Consultantul politic a scris că acceptarea acestui pact cu socialiştii, dar și închiderea subiectului finanțării PSRM de la Moscova, vor fi principalele pietre de moară care vor atârna la gâtul Maiei Sandu.

loading...

Comments are closed.