Alte știri

Politologul rus, Nicolai Starikov a comentat rezultatele preliminare a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Politologul consideră că în cadrul acestor alegeri va obține victorie cel care va oferi țării o perspectivă clară de viitor, transmite Telegraph.md, cu referire la Accent TV

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Și la alegerile din 2016, când Igor Dodon a obținut victorie, diferența era de 4%. Cred că după numărarea tuturor voturilor acest decalaj va ajunge până la 6 %. Menționez aici că totul se va decide totuși în turul II. Și, totodată în funcție de cât de mult fiecare dintre cei doi candidați își poate organiza rivalii sau, mai bine zis, electoratul rivalilor lor, pentru a-i câștiga de partea lor. Dar, pe de altă parte, nu trebuie să uităm că nu vorbim aici doar cu alegerile prezidențiale, ci și despre ce împuterniciri ar trebui să aibă președintele.

Victoria lui Dodon înseamnă fortificarea puterii prezidențiale, de fapt, a republicii prezidențiale. Mi se pare că este foarte important să se stabilească o cooperare bună cu Rusia și să se instaureze ordinea în Moldova. În ceea ce privește alternativa, alternativa este o continuare a situației care, după cum vedem, nu este convenabilă nimănui.”, a menționat Starikov.

Cum a votat diaspora moldovenească. Țara în care a fost înregistrată cea mai activă participare

loading...

Comments are closed.