Externe

Polonia va elimina restricțiile doar pentru persoanele care s-au vaccinat anti-COVID

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Poloniei ar urma să elimine restricțiile impuse de pandemia de coronavirus pentru toate persoanele vaccinate, îndemându-i astfel și pe ceilalți să meargă să se imunizeze cât mai curând, relatează Euractiv. „Trebuie să evităm o nouă carantină cu orice preț”, a precizat vicepremierul țării, informează Digi24.ro

Propunerile privind relaxarea restricțiile anti-Covid au fost dezvăluite de publicația locală Gazeta Prawna. Potrivit sursei citate, guverul de la Varșovia analizează și un cadrul legal prin care cei ce dețin afaceri, de tipul barurilor sau restaurantelor, să poată refuza clienții care nu prezintă dovada vaccinării.

Vicepremierul polonez, Jaroslaw Gowin, a precizat pe Twitter că restricțiile care vor rămâne pentru cei care nu s-au imunizat nu încarcă libertatea acestora, însă reprezintă o formă de a proteja populația și a evita cu orice preț un nou lockdown.

„Persoanele care sunt vaccinate trebuie să aibă garanția că nu vor fi vizate de nicio nouă restricție. Restricțiile asupra persoanelor nevaccinate nu le încalcă libertatea, ele sunt o protecție a libertății restului societății. Trebuie să evităm o nouă carantină cu orice preț”, a spus Gowin, citat de digi24.ro.

De la începutul pandemiei, Polonia a raportat în total 2.883.284 de cazuri de Covid-19 și 75.265 de decese.

Citește și: Militantul belarus, dat dispărut cu o zi în urmă, a fost găsit spânzurat într-un parc din Kiev

loading...

Comments are closed.