Polonia va sprijini accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la UE, susține Popșoi

Polonia va sprijini accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, susține Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe.

“Asigurarea am primit-o din partea Ministrului Afacerilor Externe al Republicii Polone, Radoslaw Sikorski, în cadrul unei întrevederi, care a avut loc la Varșovia.

Radoslaw Sikorski ne-a îndemnat să continuăm implementarea reformelor și să ne aliniem la standardele europene, pentru că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

La rândul meu, i-am mulțumit omologul polonez pentru susținerea pe care o acordă țării noastre și am convenit să continuăm aprofundarea relațiilor bilaterale, pe măsură ce Republica Moldova avansează pe calea integrării europene.

Am discutat și despre prioritățile președinției poloneze la Consiliul UE și la Grupul de la Vișegrad. Mi-am exprimat aprecierea pentru recenta declarație adoptată la reuniunea miniștrilor de externe de la Weimar, care a inclus un mesaj de sprijin pentru țara noastră.

În cadrul întrevederii, am analizat oportunitățile de îmbunătățire a colaborării economice. La moment, avem investiții cu capital polonez în domenii importante, precum: IT, construcții, agricultură. Ne dorim ca mai multe companii poloneze să investească în Republica Moldova.

De asemenea, am făcut un schimb de opinii despre importanța cooperării interparlamentare și în domeniul apărării, securitatea regională, amenințările hibride, etc”, a declarat Popșoi.

Săptămâna viitoare, Republica Moldova și UE vor da startul negocierilor de aderare.

Total
0
Shares
Total
0
Share