Alte știri

Pompierii au vizitat peste 3000 de case de locuit pentru a preveni oamenii despre riscurile incendiilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele zile ale anului 2020 angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au vizitat peste 3000 de gospodării din țară pentru a le vorbi oamenilor despre riscurile de producere a incendiilor în cazul nerespectării regulilor antiincendiare.

Pompierii au îndemnat oamenii să fie atenți la exploatarea surselor de încălzire, să aerisească bine încăperile și să stingă focul din sobă pe parcursul nopții. Specialiștii au împărțit pliante în care sunt indicate cele mai importante reguli și ce trebuie să întreprindă oamenii pentru a evita situațiile de risc.

În total, în ultimele 5 zile ale anului 2020, salvatorii au instruit 9581 de persoane din localitățile rurale și au evaluat starea a 1783 sobe și canale de evacuare a fumului. Oamenii au avut parte de recomandări utile la capitolul bazelor securității vieții.

Acțiunile angajaților IGSU au loc în cadrul „Campaniei de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon” care se desfășoară în localitățile din țară în perioada rece a anului.

Potrivit Inspectoratului de la lansarea Campaniei a fost efectuată evaluarea riscului de incendiu la 29596 case  de locuit, unde au fost instruiți în domeniul respectării regulilor antiincendiare peste 77 mii de oameni.

loading...

Comments are closed.