Popescu continuă promovarea deschiderii negocierilor de aderare cu Republica Moldova

După vizita recentă de la Bruxelles, vicepremierul Nicu Popescu se află la Paris, împreună cu vicepremierul, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba, unde continuă seria de discuții în pregătirea pentru Consiliul European care începe astăzi.

Șeful diplomației Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Laurence Boone, ministra de stat pentru Europa, pentru a aborda sprijinul amplu al Franței pentru agenda europeană a Republicii Moldova. Franța este un aliat și prieten de încredere pentru țara noastră, fapt demonstrat prin numeroase proiecte realizate cu suportul francez.

Tot la Paris, Nicu Popescu a avut o discuție sinceră și detaliată cu Péter Szijjárto, ministrul afacerilor externe al Ungariei, în cadrul căreia au fost împărtășite opinii cu privire la importanța procesului de extindere al Uniunii Europene și demararea procesul de negociere într-un termen cât mai restrâns.

Alături de ministrul Alaiba, oficialul moldovean a participat la o reuniune a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), unde a fost semnat un Memorandum de Înțelegere referitor la colaborarea între Republica Moldova și OCDE, document ce va contribui la implementarea reformelor în domenii cheie, conform standardelor OCDE și experienței statelor membre.

Total
0
Shares
Total
0
Share