Politic

Popescu efectuează vizite de lucru în capitalele Estoniei și Letoniei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu efectuează în perioada 4 – 5 ianuarie două vizite de lucru la Tallinn, Estonia și Riga, Letonia, pentru aprofundarea dialogului bilateral moldo-estonian și moldo-leton, discutarea agendei europene și a subiectelor de actualitate în plan regional.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pe date de 4 ianuarie, la Tallinn, ministrul Nicu Popescu se va întâlni cu Urmas Reinsalu, ministrul afacerilor externe al Estoniei, cu care va discuta agenda bilaterală de cooperare, integrarea europeană a țării noastre, procesul de reforme din Republica Moldova dar și situația regională în contextul războiului injust al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Șefii celor două diplomații vor examina și modalitățile de fortificare a relației bilaterale, în special în sfera digitalizării și securității cibernetice

De asemenea, programul de lucru va include întrevederi cu Hanno Pevkur, ministrul estonian al apărării, Andres Sutt, președintele comisiei parlamentare pentru afaceri externe a Parlamentului Estoniei, dar și cu reprezentanții Centrului internațional pentru securitate și apărare, Indrek Kannik și Kristi Raik.

Pe data de 5 ianuarie, la Riga, vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevederi cu Edgars Rinkēvičs, ministrul leton al afacerilor externe, Zanda Kalniņa-Lukaševica, vicepreședinta Parlamentului Letoniei cu participarea președintelui comitetului pentru afaceri externe Rihards Kols și vicepreședintele comitetului pentru afaceri europene Uģis Rotbergs dar și cu Jānis Sārts, director al Centrului de Excelență NATO în Comunicare Strategică.

Pe data de 5 ianuarie, de la ora 13:30, miniștrii de externe Nicu Popescu și Edgars Rinkēvičs vor susține o conferință de presă care va putea fi urmărită în direct pe pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În cadrul agendei vizitelor la Tallinn și Riga oficialul moldovean se va întâlni și cu reprezentanții centrelor analitice și cu jurnaliștii locali.

Pentru informații actualizate din cadrul vizitei, invităm instituțiile mass-media să urmărească conturile oficiale ale ministrului  Nicu Popescu pe Telegram, Twitter și Facebook.

loading...

Comments are closed.