Popșoi a efectuat o vizită la Kiev

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere la Kyiv cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre cooperarea bilaterală moldo-ucraineană, situația de securitate din regiune, dar și pașii pe care îi întreprinde Republica Moldova și Ucraina pentru a adera la Uniunea Europeană.

„Am convenit să consolidăm dialogul bilateral dintre țările noastre și să cooperăm mai strâns în domeniul economic, comercial, social, inclusiv în dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere.

Am discutat și despre progresul realizat de ambele țări pe dimensiunea integrării europene și am decis să intensificăm schimbul de informații și bune practici în acest domeniu. Moldova și Ucraina au un obiectiv comun – de a adera cât mai curând la Uniunea Europeană. Locul firesc al Republicii Moldova și Ucrainei este în marea familie europeană.

Totodată, am vorbit și despre organizarea unei noi reuniuni a trilateralei Republica Moldova- Ucraina – România, care va avea loc în luna mai, la Chișinău.

L-am asigurat pe Dmytro Kuleba că, Republica Moldova va sprijini ferm independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în limitele hotarelor recunoscute la nivel internațional. Țara noastră va acorda în continuare Ucrainei sprijinul politic, diplomatic și umanitar”, a declarat oficialul moldovean.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share