Popșoi: “Decizia SIS de a bloca mai multe site-uri, care alterează spațiul informațional este un pic întârziată, dar binevenită”

Deputatul Mihail Popșoi din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a salutat decizia Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de a bloca mai multe site-uri ce manipulează și distorsionează spațiul informațional al Republicii Moldova. Popșoi a declarat că, deși această măsură este întârziată, este binevenită și esențială pentru securitatea informațională a țării.

“Decizia SIS de a bloca mai multe site-uri, care alterează spațiul informațional este un pic întârziată, dar binevenită. Trebuie să recunosc că mi-aș fi dorit ca această decizie să fi fost luată mai devreme, dar mai bine mai târziu, decât niciodată. Nu este nimic mai important decât securitatea informațională a Republicii Moldova. Noi nu ne mai putem permite ca cetățenii noștri să fie intoxicați cu informații false. Vom încuraja autoritățile statului să acționeze mai rapid, pentru a curma încercările unora de a exploata vulnerabilitățile societății noastre”, a declarat Popșoi.

Decizia SIS a fost comunicată oficial printr-un comunicat de presă emis astăzi. Prin Ordinul Directorului SIS nr. 72 din 24 octombrie curent, a fost completată lista surselor cu conținut online care alterează spațiul informațional al Republicii Moldova, în condițiile stării de urgență. Această listă fusese inițial aprobată prin Hotărârea Parlamentului nr. 41/2022.

Ordinul, care conține indicații cu caracter obligatoriu, a fost transmis furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice pentru a bloca imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate. Această măsură vine în contextul preocupărilor crescânde legate de securitatea informațională și necesitatea protejării cetățenilor de manipularea și dezinformarea online.

Total
0
Shares
Total
0
Share