Politic

Populism? Ajunși în opoziție, deputații ACUM și-au amintit despre “7 aprilie” și expulzarea profesorilor turci

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce au „investigat” furtul miliardului în cele 5 luni de guvernare în coaliție cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, deputații Blocului ACUM vin cu propunerea să constituie comisii parlamentare care să investigheze 7 aprilie 2009 și cazul expulzării profesorilor turci.

Astăzi la secretariatul Parlamentului va fi înregistrat un proiect de hotărâre privind crearea unei comisii speciale de anchetă care urmează să investigheze toarte circumstanțele de fapt și de drept ale evenimentelor din aprilie 2009. Noi ne-am propus crearea acestei comisii speciale de anchetă încă din iunie”, a declarat Dinu Plîngău fără să explice de ce nu au înregistrat proiectul în aceste cinci luni în care Blocul ACUM a guvernat în coaliție cu PSRM.
În toată această perioadă, deputații ACUM împreună cu cei din fracțiunea PSRM, au constituit o comisie de investigarea furtului Bancar din BEM. Atunci când Președintele Comisiei Parlamentare, Slusari Alexandru, a prezentat rezultatele „investigațiilor” mai mulți analiști au constatat că nu s-a prezentat absolut nimic nou necunoscut anterior de publicul larg și că toată această informație „constatată” de comisia parlamentară de anchetă a fraudei bancare a apărut în presă pe parcursul anilor ce au urmat după frauda bancară din BEM.
După demiterea Guvernului Sandu, Alexandru Slusari a anunțat că-și dorește o altă comisie, care să investigheze și ceea ce s-a întâmplat după 2014, anul în care a fost deconspirat furtul miliardului.

Toată această activitate a celor două fracțiuni ale Blocului ACUM, PAS și PPDA, ar putea fi raportate la Legile lui KETTERING, CHARLES F.: „Dacă vrei să omori orice idee în ziua de azi, formează o comisie care să lucreze asupra ei.”

loading...

Comments are closed.