Alte știri

Portdrapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice: Singurul teren de antrenament a fost vândut, nu avem unde ne antrena

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sportivul moldovean Dan Olaru, specializat la disciplina tir cu arcul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj care îl putem cataloga mai degrabă ca fiind un strigăt de ajutor către oricine îi poate ajuta să salveze unicul teren de antrenament pentru tir cu arcul.

Olaru vine cu un apel către ziariști, reporteri, societate civilă, oricine ar putea într-un fel să influențeze situația în favoarea sportivilor. Unicul teren pentru tir cu arcul a fost vândut chiar de către Clubul Sportiv Central Dinamo. Sportivii nu au nici o alternativă, nu au nici un alt loc în Moldova unde s-ar putea antrena.

Arcașul moldovean spune că în curând ar trebui să înceapă antrenamentele pentru competițiile de calificare la Jocurile Olimpice Europene și JO de tineret. În aceste condiții, sportivii moldoveni nu se vor califica pentru că nu au nici un teren pentru a se antrena. Dan Olaru face apel către autorități să nu distrugă sportul de performanță, să nu dea cu piciorul în cei care au investit în acest sport.

Amintim că la Jocurile Olimpice de vară din 2012, Dan Olaru a fost portdrapelul Republicii Moldova. La ai săi 15 ani, Olaru a reușit să treacă de doi sportivi importanți stabilind un record național cu 654 de puncte obținute.

loading...

Comments are closed.