Alte știri

Portugalia restricţionează plecările din ţară pentru toți cetățenii şi închide graniţa cu Spania

Pinterest LinkedIn Tumblr

Portugalia a decis să impună restricții privind plăcările în afara țării pentru toți cetățenii săi, timp de 15 zile, după ce numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a explodat în ultimele zile. Premierul portughez a avertizat tot joi că ţara sa se află într-o „etapă groaznică a pandemiei de coronavirus”.

Joi, Portugalia, care are 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat un nou record zilnic de 303 morţi şi 16.432 de noi infectări.

”Guvernul va adopta măsura limitării deplasărilor în exterior ale cetăţenilor naţionali în următoarele 15 zile. Cu unele excepţii, vor fi limitate plecările cetăţenilor naţionali pe cale aeriană, terestră sau fluvială”, a declarat în parlament ministrul administraţiei interne, Eduardo Cabrita, citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Anunţul a fost făcut la încheierea unei dezbateri în urma căreia a fost aprobată prelungirea stării de urgenţă şi care va cuprinde noi măsuri antiepidemice, precum închiderea frontierelor cu Spania, cum s-a mai procedat anul trecut în perioada 17 martie – 1 iulie.

Premierul portughez, Antonio Costa, a avertizat tot joi că ţara sa se află într-o etapă „groaznică” a pandemiei de coronavirus, parţial din cauza relaxării măsurilor restrictive dintre Crăciun şi sfârşitul anului, dar şi din cauza agresivităţii noii tulpini a virusului, detectată în Marea Britanie. Potrivit presei portugheze, aproximativ jumătate din cazurile de COVID-19 în regiunea capitalei Lisabona sunt infecţii cu această tulpină britanică.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.