Alte știri

Posibil atac terorist pe autostradă, la Berlin. Un șofer și-a izbit mașina intenționat de alte vehicule și a strigat „Allah Akbar”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un șofer și-a izbit intenționat mașina de alte vehicule din trafic pe autostradă, în Berlin. Procurorii care se ocupă de caz spun că este vorba de un atac terorist, relatează BBC.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Trei persoane au fost rănite grav în momentul în care mașina suspectului a intrat în coliziune puternică cu vehiculele lor pe autostrada A100, marți, în jurul orei locale 19:00. Martorii oculari spun că suspectul de 30 de ani, de origine irakiană, avea „un obiect periculos” într-o cutie de muniție. Ulterior, cutia s-a dovedit a fi goală.

Bărbatul ar fi cauzat în mod deliberat cele trei coliziuni pe șoseaua din apropierea centrului capitalei germane. Printre victime se numără și un motociclist care a fost izbit de o mașină. Acesta se află în stare critică, iar cele trei persoane care se aflau în mașina în care a fost izbit sunt și ele rănite.

Procurorii spun că atacul a avut motivație politică sau religioasă, însă nu au exclus ca suspectul să aibă probleme psihologice

Numit de media germană „Samrad A” suspectul locuiește într-o tabără de refugiați, loc în care ar fi fost radicalizat. După ce a produs cele trei coliziuni, bărbat ar fi pus o cutie metalică pe șosea și ar fi strigat „Allah Akbar”.

loading...

Comments are closed.