Alte știri

Posibil sau imposibil? Anul ăsta vom sărbători Hramul Chișinăului fără alcool

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sărbătoarea va începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 08:30. Ulterior, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”, un sobor de preoți va oficia Liturghia de hram.

Inaugurarea Hramului va avea loc la 11:00, în scuarul Catedralei mitropolitane. Odată cu inaugurarea sărbătorii, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura Festivalul internațional de dans popular „Hai la joc”. Către ora 12:00, va începe programul cultural-artistic pe platourile amenajate de către preturile de sector de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul și Ismail.

Către ora 14:00, va fi prezentat un program artistic de către colectivele instituțiilor de învățământ din Chișinău. La 18:00, în PMAN, va începe concertul dedicat Hramului orașului care va dura până aproape de miezul nopții. Pe lângă Ștefan Bănică Jr., Orchestra fraților Advahov și Alex Calancea Band, în scenă vor evolua interpreți muzică populară, muzică ușoară și clasică.

Șeful adjunct al Direcției municipale de poliție, Silviu Mușuc, a declarat că circulația rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare va fi sistată încă din ajun, dar și pe parcursul zilei de 14 octombrie. În PMAN nu se va permite consumul de băuturi spirtoase.

Interpretul român Ștefan Bănică Jr. va evolua în Piața Marii Adunări Naționale pe 14 octombrie, când este sărbătorit Hramul Chișinăului. Interpretul de peste Prut va avea un recital în comun cu Orchestra fraților Advahov și Alex Calancea Band. Concertul se va încheia cu focuri de artificii. Despre aceasta a anunțat șeful serviciului de presă al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, la ședința operativă de la Primărie.

loading...

Write A Comment