Postul de televiziune Moldova 1 a fost sancționat pentru neindicarea sursei. CSJ a declarat recursul TRM inadmisibil

Consiliul Audiovizualului a obținut câștig de cauză, la Curtea Supremă de Justiție, față de fondatoarea Moldova-1, Instituţia Publică Compania „Teleradio Moldova” referitor la anularea sancțiunii de 5 000 de lei, pentru difuzarea știrilor fără indicarea sursei de proveniență a imaginilor, informează CA.

Raportul de monitorizare a reflectării campaniei electorale locale din 5 noiembrie 2023 la TV și radio a atestat că mai multe subiecte date de postul public Moldova-1, în perioada 13-17 noiembrie 2023, nu au fost însoțite de sursa de proveniență a imaginilor, așa cum prevede art. 13 alin. (5) lit. e) din Codul serviciilor media audiovizuale.

Pe 6 februarie 2024, instanța supremă a declarat inadmisibil recursul depus de IP Compania „Teleradio Moldova” împotriva hotărârii din 17 ianuarie 2024 a Curţii de Apel Chişinău, prin care s-a respins ca neîntemeiată acțiunea privind anularea parțială a Deciziei CA din 24 noiembrie 2023, înaintată de furnizorul public național de servicii media.

Instituția media a mai fost sancționată cu avertizare publică pentru același tip de încălcare, printr-o decizie a CA din 3 noiembrie 2023.

Total
0
Shares
Total
0
Share