Alte știri

Povestea mamei și bebelușului său care au luptat pentru viață – Nikita să vină pe lume, Natalia să-și vadă copii crescând

Pinterest LinkedIn Tumblr
Din primele zile de concediu de maternitate, Natalia s-a infectat cu COVID-19, formă gravă, fiind internată de urgență la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Sunt 5 săptămâni de spitalizare, în care Natalia luptă pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată. Prima dată s-a întâmplat în timpul operației de cezariană. Medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni, informează Telegraph.md
„Nichita, este perfect sănătos fiind internat la Institutul Mamei și Copilului, acesta cântărește 2 kilograme și 450 de grame și în scurt timp EROUL urmează să fie externat,” a scris ministrul sănătății Viorica Dumbrăveanu, pe pagina sa de facebook.
COVID-19 i-a furat Nataliei bucuria de a-și strânge în brațe bebelușul pe care l-a dus pe lume, însă cu ajutorul medicilor aceasta în curând va merge acasă. A trecut cu bine peste infecție, însă urmează o perioadă de reabilitare.
„Medicii sunt îngerii mei păzitori”, a spus Natalia.
„Mă închin în fața tuturor lucrătorilor medicali care de aproape 7 luni, sunt în prima linie de luptă cu infecția COVID-19, depun eforturi supraomenești pentru ca fiecare viață de om să fie salvată. Suntem datori să le respectăm munca și să îi ajutăm în această luptă.”
loading...

Comments are closed.