Alte știri

Povestea românului devenit erou în Italia după ce a salvat doi copii de la înec

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un român de 48 de ani a devenit cetățean de onoare într-un oraș din Italia după ce a salvat de la înec doi copii: „Nu sunt erou. Oricine în locul meu ar fi făcut la fel”, informează Jurnal.md

Sorin Ursuț se află în Italia de 19 ani, iar acum a devenit cetățean de onoare al localității Cornate din Lombardia.

În iunie anul trecut, românul a salvat o fetiță de 9 ani căzută în râul Adda în timp ce era într-o excursie cu tatăl ei. Și tatăl copilei s-a aruncat în apă în încercarea de a salva fetița, dar și-a pierdut viața.

Tragedia a zguduit atunci întreaga comunitate. Corpul tatălui a fost găsit abia a doua zi, la doi kilometri mai în aval, în Trezzo.

„Am sărit imediat ce am văzut”, spune operatorul ecologic român, aflat în Italia de 19 ani, care nu a ezitat să-și riște viața când a înțeles ce se întâmplă: „Am văzut-o pe fetiță dispărând sub apă”.

O probă de curaj și umanitate care nu a scăpat neobservată, iar autoritățile l-au făcut cetățean de onoare: „Avem o poveste de integrare perfectă. Sorin Ursuț este un exemplu pentru toată lumea”, a spus Fabio Quadri, consilier pentru securitate.

Românul nu se află la primul act de curaj. În 2010 a salvat un alt copil de 10 ani din apele înghețate ale aceluiași râu. Aceeași zonă, același scenariu, dar cu final fericit, pentru că atunci a scăpat și tatăl copilului, scrie digi24.ro.

„Speram să fie la fel și acum, l-am văzut, era la trei metri de mal și nu a mai reușit să iasă. O imagine pe care o port în mine”, spune românul.

„Nu sunt erou. Cred că oricine în locul meu ar fi făcut la fel”, adaugă el.

Citește și: ȘOCANT // Un tată vitreg și-a vândut fiica unor șoferi de tir pentru relații sexuale, în schimbul a cinci euro și un pachet de țigări. Mai bine de 70 de şoferi au profitat de copilă

loading...

Comments are closed.