(poze nocturne) Vezi cum arată Covorul de flori al Silviei Radu versus Covorul de flori de la Bruxelles

chisinau bruxelles, covor de flori, silvia radu, primar de chisinau, republica mdolova, uniunea europeana
 

Primarul interminar al Capitalei a transformat ieri scuarul Catedratei Mitropolitane într-o mare de flori, eveniment cultural în premieră pentru Republica Moldova. Pozele cu acest covor florar au devenit virale pe internet, dovadă că oamenilor le-a plăcut mult ideea Silviei Radu, cu toate că unii politicieni au criticat acest gest.

„Cred că putem construi un oraș curat și verde în care să trăim în pace și armonie. Toate lucrurile frumoase ne pot uni astfel încât să putem face împreună mai multe pentru Chișinău!”, a spus Silvia Radu la inaugurare.

Covorul de flori, catedrala moldovei, sivlia radu, primar de chisinau, alegeri 20 mai
sursă foto: Alexandru Chiriac

Așa arăta minunatul covor moldovenesc, alcătuit din 200 000 de flori, noaptea trecută. Consilierul municipal Ion Ștefăniță, un luptător pentru conservarea monumentelor din Chișinău, a observat că un covor similar a fost făcut și în Piața Grand Palace din Bruxelles. Așa arăta covorul de flori din Capitala Uniunii Europene văzut noaptea de la înălțime.

Brussels floral carpet, covorul de flori din capitala ue, cultura europa
Brussels floral carpet

Evenimentul din Bruxelles are loc o data la doi ani, începând din anul 1971, şi este însoţit în mod tradiţional de un concert şi de un spectacol de sunet şi lumini. Ultima dată, covorul european a fost alcătuit din circa un milion de begonii colorate, aranjate în diverse forme, pe o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi.

Silvia Radu vrea ca an de an să avem un Festival al florilor și în Chișinău, eveniment care ar putea deveni un punct de atracție turistică în Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share