Actual

Poziția oficială a SIS, după declarațiile unor deputați despre cazul polițistului răpit de separatiștii din stânga Nistrului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul declarațiilor publice ale unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova, SIS comunică următoarele:

Serviciul de Informații și Securitate continuă activitatea de documentare a abuzurilor comise de reprezentanții așa-numitelor structuri de forță de la Tiraspol. Reamintim că, SIS a reușit identificarea persoanelor care au participat la răpirea angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei AMARFI. Materialele prealabile obținute au fost transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul dat.

La fel, deținem informații operative despre reținerea unor persoane cărora li se incriminează activitatea în interesul organelor constituționale ale Republicii Moldova, în perioada 7-8 octombrie. Informațiile au fost furnizate în regim de urgență către organele de ocrotire a normelor de drept și, în continuare, sunt depuse eforturi pentru elucidarea circumstanțelor și eliberarea cetățenilor Republicii Moldova.

Reiterăm că, SIS este antrenat plenipotențiar cu utilizarea întregului instrumentar în vederea asigurării securității cetățenilor reținuți și acordării suportului pentru tragerea la răspunderea penală a persoanelor care se fac vinovate de ilegalitățile comise.

Percepem aceste acțiuni ostile comise în plină campanie electorală ca o posibilă tentativă de influențare a proceselor democratice din Republica Moldova.

Considerăm necesară instrumentarea informației operative de o manieră inteligentă fără a aduce prejudicii urmăririi penale.

Comunicat de presă

BREAKING NEWS // Grup de urmărire penală în cazul polițistului răpit la Camenca

loading...

Comments are closed.