Politic

Poziția PSRM la declarația lui Dumitru Diacov despre modificarea procedurii de alegere a șefului statului

Pinterest LinkedIn Tumblr

După declarația lui Dumitru Diacov despre o eventuală modificare a procedurii de alegere a șefului statului, PSRM a venit cu unele precizări și anunță că nu susține inițiativa, transmite Telegraph.md

Potrivit deputatului socialist Vlad Bătrîncea, discuțiile respective nu au nimic în comun cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

PSRM rămâne ferm pe poziția sa exprimată și promovată anterior. Președintele Republicii Moldova trebuie să fie ales direct de către tot poporul.

Totodată, PSRM susține demersul șefului statului, Igor Dodon, că în perioada excepțională, când țara noastră se confruntă cu pandemia COVID-19, este necesar un moratoriu pe teme politice.

”Suntem convinși de faptul că întreaga clasă politică, întreaga societate, trebuie să se concentreze pe efortul de a apăra cetățenii de coronavirus și să diminuăm efectele negative provocate de această criză. Sănătatea și viața cetățenilor noștri este prioritate supremă și socialiștii se vor concentra pe acordarea suportului necesar autorităților în lupta cu coronavirisul. Îndemnăm toate forțele politice să facă același lucru”, a punctat deputatul.

loading...

Comments are closed.