Politică

PPDA cheamă urgent PAS-ul la discuții pentru a demite guvernul Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Platforma Demnitate și Adevăr a lansat un apel repetat către Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și către Partidul Democrat, pe care îi cheamă la discuții privind demiterea Guvernului condus de Ion Chicu și instituirea unui nou Executiv asumat de Platforma DA, transmite Telegraph.md, cu referire la Jurnal.md

În cadrul unui briefing, deputații Platformei DA au explicat de ce au boicotat ședința de azi a Parlamentului. „Noi nu participăm la ședință în semn de protest la uzurparea puterii de către Guvernul Chicu-Dodon.

Această asumare de răspundere e un abuz executiv, o încălcare a Constituției. Cine e Chicu să-și atribuie funcția legislativă? E un cinovnic în umbra lui Dodon. Ce drept a avut să-și asume răspunderea dacă avem un Parlament funcțional, mai ales că nu e niciun deputat care să zică că nu vrea să susțină majorarea salariilor pentru medici. Dar poate noi în Parlament găsim soluții mai bune? Da poate nu din septembrie, ca medicii să primească cu o lună înainte de alegeri salarii mărite? Da poate de la 1 iulie trebuia? Nu există niciun motiv plauzibil să nu vină Guvernul în Parlament. Cerem ca asumarea să fie anulată și Guvernul să vină regulamentar la Parlament. Ce face acum Chicu e atac la Legislativ”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

În această situație, Platforma DA a reiterat invitația la consultări pentru demiterea actualului Guvern și învestirea unui nou Guvern anti-criză.

„În circumstanțele în care RM este aruncată în hău, Platforma DA reiterează oferta de asumare a guvernării! Noi ieri am văzut cum se vor desfășura alegerile parlamentare și prezidențiale. Facem apel în primul rând către colegii de la PAS și PD, chiar azi să ne așezăm să discutăm demiterea Guvernului și instituirea unui nou Guvern. Alegerile gestionate de „pahanul” Dodon nu vor fi decât o parodie a democrației! Metodele demonstrate ieri sunt periculoase pentru securitatea statului, deja depășesc orice glumă și simple „razborci”. Asta însemană că așa se poate proceda cu orice deputat care nu votează după placul lui Dodon, cu orice cetățean! Noi vom vota pentru depunerea mandatului lui Gațcan, doar în cazul în care acesta va fi prezent fizic la ședința în plen!”, a mai punctat Slusari.

Citește și:  Ce crede fostul director SIS și ex-consilierul președintelui Vladimir Voronin, despre alianța Sandu-Năstase-Candu-Șor

 

loading...

Comments are closed.