PPDA, după ce PAS a distribuit pliante electorale denigratoare: „Cei 30 000 de sirieni s-au mutat la Grătiești”

Astăzi, 14 noiembrie, Platforma DA a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) în privința unui tiraj considerabil de pliante denigratoare împotriva candidatei formațiunii la primăria comunei Grătiești, Olga Caraman.

Cu un tiraj de 4 000 de exemplare, pliantele conțin acuzații calomnioase, denigratoare și false îndreptate explicit în adresa dnei Caraman. Potrivit casetei tehnice imprimată la subsolul pliantului, acestea ar fi finanțate din fondul electoral al P.P. Partidul Acțiune și Solidaritate.

Materialul electoral conține următorul text calomnios: „Un vot pentru OPONENTA MEA înseamnă DEZBINARE: X Nu are experiență în administrația publică locală; X Nu cunoaște problemele locuitorilor; X Colaborează cu elemente incompetente și corupte din fostul consiliu și primărie.”

În contestația depusă la CEC, Platforma DA solicită retragerea imediată a pliantelor denigratoare, sancționarea concurentului electoral responsabil de imprimarea și distribuirea falsurilor potrivit Codului electoral, art. 70 alin (1) și (2) și sesizarea autorităților competente pentru tragerea la răspundere a tuturor părților implicate potrivit Codului contravențional, art. 70 alin. (1) și (2).

În cadrul unei conferințe de presă, Olga Caraman a declarat: „Nu am apucat bine să mulțumesc pentru corectitudine și campanie loială în primul tur, că au apărut informații din teren, atât din Grătiești, cât și din Hulboaca, cum că contracandidata mea distribuie masiv pliante cu caracter denigrator, atât în adresa mea, cât și a colegilor mei. Este regretabil și nu ne-am așteptat ca noi, cei care ne dorim dezvoltare, să ne ciocnim de asemenea situație. Eu vin cu bunul simț, omenia și cumsecădenia în frunte și vreau ca priceperea mea să contribuie la dezvoltarea comunei Grătiești.”

Dinu Plîngău, președintele Platformei DA, comentează acțiunile subversive aplicate la Grătiești: „Una se spune la TV, dar cu totul altceva se întâmplă în țară. Avem doi candidați proeuropeni, lucru admirabil pentru toată comuna Grătiești, dar unul din ei alege calea celor așa-ziși 30 000 de sirieni, care iată că se mută la Grătiești. Este absolut inadmisibil să te declari proeuropean, dar să folosești aceleași metode plahotniuciste. CEC nu mai poate ignora asemenea ilegalități și vom sesiza partenerii de dezvoltare pentru asemenea abuzuri.”

Olga Caraman a acces în cel de-al doilea tur al alegerilor locale, după ce s-a clasat pe primul loc în preferințele alegătorilor comunei Grătiești, cu 22,69% din voturi. Cel de-al doilea tur de scrutinul urmează să aibă loc duminică, 19 noiembrie, 2023.

Total
0
Shares
Total
0
Share