Politic

PPDA, îngrijorată de îndemnurile expuse la Moscova de către unii deputați ai fracțiunilor Șor și al BCS

Pinterest LinkedIn Tumblr

PPDA, îngrijorată de îndemnurile expuse la Moscova de către unii deputați ai fracțiunilor Șor și al BCS:

Platforma DA consideră că intenția de a negocia tarif preferențial la gaz și a exportului de produse agricole doar pentru o autoritate administrativ teritorială de nivelul doi este un atentat subversiv asupra suveranității și integrității Republicii Moldova.

Observăm că în ultima perioadă, reprezentații a două unități administrativ-teritorial au făcut declarații și mesaje similare, care, în esență, au scop să submineze puterea centrale și pot fi catalogate ca atentat la suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

În acest context, îndemnăm instituțiile responsabile ale statului să se sesizeze în regim de urgență prin prisma Art. 41 pct. 4 din Constituție care prevede că: „Partidele şi alte organizaţii social-politice care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept, a suveranităţii şi independenţei, a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sunt neconstituționale.”

În același timp, luând în considerare că, în conformitate cu Art. 77 din Constituție „Președintele țării reprezintă statul și este garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării.” solicităm convocarea în regim de urgență a Consiliului Suprem de Securitate.

Considerăm că, astfel de intenții trebuie curmate din start, ori lipsa de reacție din partea instituțiilor statului în cazul unor astfel de declarații ar putea încuraja unele forțe politice și grupări criminale de a amplifica mesajele de destabilizare și divizare ale țării.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.