Actual

Pre-Vetting: Au fost publicate deciziile privind evaluarea magistraților Angela Bostan și Iurie Bejenaru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Judecătorii Angela Bostan, de la Curtea de Apel Chișinău, și Iurie Bejenaru, de la Curtea Supremă de Justiție, candidați la funcții în CSM, au dat acordul ca deciziile motivate ale Comisiei Pre-Vetting privind nepromovarea de către aceștia a evaluării integrității să fie făcute publice. Deciziile au fost publicate pe pagina web a Comisiei, într-o formă depersonalizată, urmând a fi publicate și pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii. În cazul judecătoarei Angela Bostan, membrul Comisiei, Vitalie Miron, a formulat o opinie separată de ceilalți membri, care a fost anexată la decizie.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Contrar celor doi judecători, magistrații Anatolie Țurcan, de la Curtea Supremă de Justiție, Vitalie Stratan, de la Judecătoria Chișinău, sediul central, și Vladislav Holban, de la Judecătoria Chișinău, sediul central, au notificat Comisia Pre-Vetting despre refuzul lor de a publica deciziile.

Potrivit art. 14 alin. 1) și 2) din Legea nr. 26/2022 privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, candidații pot contesta deciziile Comisiei la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 5 zile de la data recepționării deciziilor motivate, fără respectarea procedurii prealabile.

Până în acest moment, Comisia Pre-Vetting a emis decizii în privința a 13 candidați la funcții în CSM, din rândul judecătorilor, din cei 28 înscriși în concurs. În consecință, 3 magistrați au promovat evaluarea Comisiei sub aspectul integrității financiare și etice, iar 10 au fost descalificați prin nepromovarea evaluării și nu mai pot participa la concursul de ocupare a funcție de membru în CSM.

Decizie BOSTAN Depersonalizata by Telegraph Moldova on Scribd

Decizie-BEJENARU-depersonalizata by Telegraph Moldova on Scribd

loading...

Comments are closed.