Alte știri

Precizări în legătură cu situația a doi cetățeni moldoveni în Georgia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a autosesizat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Baku, acreditată prin cumul în Georgia, în legătură cu situația a doi alpiniști originari din Republica Moldova aflaţi într-o expediţie pe muntele Ushba în Georgia și din informațiile disponibile conform situației la ziua de astăzi, operațiunea de salvare inițiată de către autoritățile georgiene din data de 3 septembrie este în desfășurare. Accesul în ultima locație cunoscută a cetățenilor moldoveni este îngreunată de condițiile meteo nefavorabile care nu au permis accesul salvatorilor cu elicopterul, fiind detașată o misiune terestră.

Responsabilii de la Ambasada Republicii Moldova la Baku, cât şi Consulatul onorific al Republicii Moldova la Batumi menţin legătura permanentă cu autorităţile locale şi membrii familiei cetățenilor moldoveni, fiind pregătiți să acorde asistenţă consulară de specialitate.

MAEIE solicită respectuos reprezentanților mass-media de a nu da publicității date cu caracter personal privind identitatea persoanelor sau informații neverificate pe acest caz.

loading...

Comments are closed.