Economic

Precizările ANRE referitor la nivelul prețurilor maximale la produsele petroliere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru ziua de mâine, 07.10.2021, următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

– pentru benzina COR 95 – 20,98 lei/litru;
– pentru motorină – 17,84 lei/litru.

Atestăm în continuare păstrarea ritmului ascendent al prețurilor pentru produsele petroliere principale înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale, care a atins cote maxime. Doar în ultima săptămână creșterea a căpătat un caracter exploziv, fiind înregistrate majorări de 47,5 $/tona la benzină (sau cu 6,5 %) și 55,75 $/tona la motorină (sau cu 8,5%).

Agenția asigură consumatorii că, mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură prețuri corecte, transparente și ușor de verificat, reflectând fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere cât și descreștere a cotațiilor. Totodată, mecanismul actual de formare a prețurilor exclude orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate ale acestora.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.